Известие

Collapse
No announcement yet.

вграждане на лупи алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А има ли фарове направо с лупите...???? Ако не ми се занимава да си правя.....
    Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

Първоначално публикувано от aleck Покажи съобщение
      А има ли фарове направо с лупите...???? Ако не ми се занимава да си правя.....
      DAYLINE Фарове, хром, с DRL и лупа за ALFA ROMEO 156 1997 2003
      комплекта е 500-600лв
      ...

Comment

e щом са от "истиснките" Валео няма да стане така както ти казах....

Първоначално публикувано от RangeUser Покажи съобщение
        Лупите са валео. Ще пробвам утре с малко груба сила да видим
        Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
        Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
        Alfa Romeo GT 1.8 TS
        Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
          DAYLINE Фарове, хром, с DRL и лупа за ALFA ROMEO 156 1997 2003
          комплекта е 500-600лв
          Аз ги знам тези, но не ми харесват, заради диодните светлини. А и толкова пари, са малко множко....

Comment

При биксенона в самата крушка ли се прещраква нещо за да пусне дългите или в самата лупа е механизма?И пак не разбрах ако си купя само лупи мога ли да си ползвам баластите от обикновения ксенон и крушките евентуално?
            Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
              При биксенона в самата крушка ли се прещраква нещо за да пусне дългите или в самата лупа е механизма?И пак не разбрах ако си купя само лупи мога ли да си ползвам баластите от обикновения ксенон и крушките евентуално?
              По принцип биксенона е къса и дълга светлина с една крушка Т.Е. има една метална пластина зад лещата която с помощта на електромагнит се вдига и отпушва целия поток от светлина и си на дълги а като е паднала си на къси и отрязва част от светлината разсейваща се нагоре та тази платина по принцип на оригиналните фарове си е част от лещата ( то е цял механизъм част от фара), което означава, че няма нищо общо с крушката

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Зад лупата е механизма. Shield-a e подвижна преграда при bi-xenon прожекторите. При вдигната преграда - къси, свалена преграда - дълги.

Дали можеш да си ползваш старите баласти и круши зависи от модела на "лупите", който избереш.
                ...

Comment

А има ли голяма разлика ако си с ксенон, но без лупи, а направо в рефлектора...????

Comment

А има ли голяма разлика ако си с ксенон, но без лупи, а направо в рефлектора...????
                    Почваш да си викаш колко съм бил тъп и до сега не съм сложил ксенон.... Почва да свети 200% по силно на пътя че и повече...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не, няма никаква разлика, а "лупите" ги слагаме щот' ей така имаме много излишни пари.
                      На рефлектора си сложи ксенон поне 12000к и ще си най-големия манЯк !
                      ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                        Не, няма никаква разлика, а "лупите" ги слагаме щот' ей така имаме много излишни пари.
                        На рефлектора си сложи ксенон поне 12000к и ще си най-големия манЯк !
                        Пич, винаги съм смятал, че форумите са място, където хората си помагат..... Има хора (колкото и да Ти е странно), които не знаят всичко..... Аз задавам въпрос, на който не зная отговора, и очаквам от хора, които са наясно да ми обяснят. Иронията не е нужна. Ако Ти знаеш всичко свързано с Ксенона, Лупите и т.н. помогни на другите, които не знаят, ако имаш желание, ако не.... не бъди надменен... И не съди за мен, без да ме познаваш (12000к), аз не съм таксиметров шофьор...

Comment

Всички ли който са си слагали лупи са ги поръчвали от еbay или от друго място?

Comment

Купих си тея биксенонови лупи,с крушки 8000К и интересува кабелите при сините стрелки и 2та ли са за ейнджъл айс-а и къде се свързват-някъде на 2рата снимка ли и изобщо ако ми обясните кое,как се връзва и как да захвана лупите към самият фар ще съм ви бладорен Само знам,че кабелите от червената стрелка са за крушката и се свързват с баласта
                            Attached Files
                            Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Купих си тея биксенонови лупи,с крушки 8000К и интересува кабелите при сините стрелки и 2та ли са за ейнджъл айс-а и къде се свързват-някъде на 2рата снимка ли и изобщо ако ми обясните кое,как се връзва и как да захвана лупите към самият фар ще съм ви бладорен Само знам,че кабелите от червената стрелка са за крушката и се свързват с баласта
                              Няма ли упътване колега? Аз не съм много наясно но не знам за какво друго могат да са. Относно захващането на лупите за фара напиши в гугъл "Bi - Xenon Projector на VW Pasat B 3 - уникален проект" и там има и доста снимков материал. Верно не е за Алфа но мисля ще ще ти бъде полезен.

П.С. Напиши ми от къде ги купи и колко те одрусаха за тях, че и аз мисля да вградя едни на моята Алфа.
                              Поздрави и успех с начинанието.

Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

аз съм така (както и повечето тук) с ксенон в обикновените фарове.

моя е 6000к, но най-добре се получава с 4300к (свети си с дневна светлина и няма голяма разлика от цвета на нормален фар, което за пред катаджиите е предимство )

разликата е огромна, все едно до сега си карал със свещи. Има обаче има две съществени неща:
                                -задължително трябва да минеш на реглаж на фаровете
                                -хубаво е да имаш пръскалки на фаровете (ксенона не се нагрява толкова и през зимата не се топи сняг и лед от стъклото на фара)

няма спор, че най-хубаво е с лупи, така нещата си стават истински и няма да имаш евентуален проблем с катаджии....и най-важното не заслепяваш колите пред теб и срещу теб. Колегата mirchozo e експерт - пиши му ЛС да ти каже кое как става за да не те хранят тук.

Успех! виждам че си фен и искаш колата ти да е перфектна.
                                Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                                Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                                Lancia Ypsilon '02

Comment

Working...
                                X